Núria Querol porta la lluita contra la violència intrapersonal i els animals a l'Amèrica Llatina

Escrito por Cugat.cat.

ajuntament medellin

SOCIETAT


http://www.cugat.cat/noticies/Societat

ha impartit diverses conferències sobre violència interpersonal i contra els animals. Querol ha aprofitat l'estada per explicar a la policia colombiana la relació entre criminalitat i maltractament als animals i per formar els agents en el programa multidisciplinar que es duu a terme als CAP de Sant Cugat per atendre les dones víctimes de violència de gènere i els seus animals de companyia.

A Colòmbia, Querol ha participat en el Fòrum Congrés de la República i al Fòrum Internacional de la Policia Nacional de Colòmbia per a la Protecció dels Animals, a Bogotà. Querol, que també és membre de la Comissió de Lluita contra la Violència Intrafamiliar i de Gènere de l'Hospital Universitari Mútua Terrassa, s'ha desplaçat fins a Medellín, on ha impartit diverses conferències sobre violència contra els animals i violència interpersonal, i ha conegut la tasca diària de les unitats de Policia Ambiental, anomenat Esquadró Anticrueltat.

A Veneçuela, ha participat en diferents conferències formatives a la Universitat Central de Veneçuela i a la Policia de Naguanagua. Segons Querol, els països llatinoamericans estan més avançats que l'Estat espanyol en certs aspectes de maltractament als animals.

En algunes coses estan molt millor que nosaltres. Ara a Bogotà s'han inaugurat les patrulles de protecció dels animals.


L'experta ha afegit que en aquests països es posa molt d'èmfasi en l'educació per prevenir aquestes pràctiques. Tot i això, ha reconegut que encara s'abandonen mascotes al carrer. Querol també ha alertat de l'auge de violència de nens cap a pares, inclòs a l'Estat espanyol i Sant Cugat. Aquesta tendència, explica, pot tenir l'origen en un entorn familiar hostil per als menors.
Hem detectat que són fills que han estat víctimes d'un entorn violent.


Davant d'aquesta pràctica a l'alça Querol recomana recuperar el valor de la convivència, passar més hores amb els fills i recuperar l'autoritat dels mestres a les escoles, una figura que actualment està molt devaluada.

  

ADRIÀ CLARAMUNT/MIKEL VILALTA
NOTICIA DIFOSA EL 2/ABR/12

 

 
Hits: 2268

Escribir un comentario

Código de seguridad
Refescar