MANIFEST PELS ANIMALS- SCHNAUZI

Escrito por Dr Marc Bekoff, Dra Núria Querol.

cartel

Benvolguts/des, moltes gràcies per sortir al carrer en un dia tan important com avui. La meva petita aportació és un manifest que hem redactat el Dr. Marc Bekoff i jo mateixa, inspirant-nos en el seu llibre The Animal Manifesto, per donar suport a aquesta iniciativa històrica.

Les nostres relacions amb els animals no humans són complicades, frustrants, ambigües i paradoxals.

1) Tots els animals comparteixen la terra i hem de coexistir. Però existeix una tendència mundial, gairebé una obsessió humana, per traspassar els espais dels altres animals amb poca o cap consideració pel que estem fent a ells, amb als seus amics i les seves famílies. Els envaïm sense descans perquè nosaltres en som molts i perquè ens resulta molt fàcil abusar-ne.

2) Els animals pensen, senten, tenen i mereixen compassió. La nostra relació amb la naturalesa ha de ser de respecte, no d'ús. Tots els animals, incloent éssers humans, tenen dret a una vida de dignitat i respecte, sense intrusions forçoses. Hem d'acceptar tots els éssers tal cóm són i canviar el concepte del “què” són per al “qui” són.

3) Igual que a qualsevol manifest , fem  una crida amable envers l'acció que barreja fets amb valors. Hem d'augmentar la nostra consciència sobre la vida dels nostres companys animals i cal canviar el paradigma actual, en què les persones que treballen en nom dels animals i el medi ambient són vistos com "radicals" o "extremistes". Ningú ha de disculpar-se per assumir un compromís ni ha de ser ridiculitzat o avergonyir-se per sentir.  La lluita contra la violència amb els animals no és un hobby, ni un trauma causat pel Walt Disney (com diuen alguns) sinó una qüestió molt seriosa que té repercussions a nivells ètics, de seguretat ciutadana i de salut mental.

4) El nostre món no és compassiu amb els animals. Hem de deixar d'ignorar la seva mirada i obrir el nostre cor a les seves súpliques. És fàcil fer el que ens demanen -  deixar de causar-los dolor, patiment, soledat, tristesa, mort, fins i tot l'extinció. És una qüestió de prendre decisions diferents - sobre com duem a terme la recerca científica, sobre com ens entretenim, sobre el que comprem, el que mengem, el que vestim, cóm eduquem la nostra societat i cóm els protegim de la tortura perversa que pateixen tants Schnauzis cada dia.

5) Actuar amb compassió ajuda a tots els éssers i al  nostre món. Cada vegada més persones estan veritablement preocupades per la forma en què afectem la vida dels animals. Poc a poc el nostre món està començant a canviar: incloem els animals de companyia a les ordres d’allunyament per violència de gènere, els sheriffs  afirmen “Seguiré lluitant contra el maltractament als animals. El meu equip i jo arrestem a tothom qui sigui sospitós de maltractar un animal”, la GUB rep formació especialitzada en maltractament, experts en violència com els agents de la UNitat de Ciències del Comportament de l’F.B.I utilitzen el maltractament als animals per elaborar perfils criminals, es creen registres oficials d’acusats per maltractament animal (com el del comtat de Suffolk, a NY), s’utilitzen tècniques forenses per capturar maltractadors d’animals, habilitem espais als refugis de dones maltractades per salvar els seus animals i que no es trenqui el seu vincle...etc

Però encara no resulta suficient: aquest manifest és una crida per considerar els animals com a companys sensibles, éssers emocionals, i per reconèixer la crueltat que sovint defineix la nostra relació amb ells.

A diferència de la nostra petjada de CO2, la nostra petjada de  compassió l’hem de fer més gran. Si tractem de portar la nostra compassió innata a tot ésser amb qui ens trobem, sempre estarem progressant i ampliant la nostra empremta de la compassió. Som  optimistes i somiadors i creiem que si ens atrevim a reconsiderar les nostres accions, el futur pot ser molt millor per a tots els animals ...humans i no humans.

Moltes gràcies,

 

Dr. Marc Bekoff

Dra. Núria Querol i Viñas

 marc_nuria_manifest

Membres del Comité d'Honor de la Fundació Altarriba

 


recompensa_fondo

 

Hits: 3093
Comments   
 • Report to administrator
 •  
 •  
 • Reply
 • Reply with quote
 • Quote

# dra.querol » 30-03-2011 21:35

Estamos al corriente de que varios blogs y -----s están afirmando que el Seprona y/o la Guardia Civil han facilitado el nombre de la persona detenida por el caso de los cachorros mutilados en 2009 . En algunas páginas también se afirma que Seprona ha confirmado que la persona detenida por el caso de 2009 es también responsable por la tortura de Schnauzi.

Queremos dejar claro que, por el momento, el Seprona NO ha facilitado información alguna sobre la identidad de la persona detenida por el caso de los cachorros mutilados en 2009. Tampoco han confirmado que la persona detenida por el caso de 2009 sea el responsable también por la tortura o el video de Schnauzi.

Pedimos paciencia y sensatez. Publicar información sobre un presunto sospechoso podría entorpecer la investigación… o peor.
Muchas gracias,
Fondo 337-----
0 +−
dra.querol
dra.querol

 • Report to administrator
 •  
 •  
 • Reply
 • Reply with quote
 • Quote

# XANA » 29-03-2011 11:44

SE HIZO JUSTICIA.
POR SNAUZI, CACHORRÍN, DESCANSA EN PAZ ..
¿Sabes que el P.A.C.M.A. -Partido Contra el Maltrato Animal- se presenta a las próximas elecciones?
¡Acuérdate de él! Fecha: lunes, 28 de marzo, 2011 00:22 """""
DETENIDO ASESINO KNINO RESIDENTE EN BADAJOZ, EN CERRO GORDO, NOMBRE :UNAI VELASCO BARRIGA, YA PASO YA FUE DETENIDO Y ESTA LIBRE CON CARGOS SE LE ATRITUYE Y SE HACE EL MISMO AUTOR DE LAS MUERTES DE 2009 Y SEGUN SEPRONA CON TODA CERTEZA TAMBIEN ES EL MISMO QUE SUBIO EL VIDEO DE SCHNAUZI AUNQUE PUEDE QUE HAYA UNA 2ª PERSONA.

No herir a nuestros humildes hermanos (los Animales) es nuestro primer deber hacia ellos, pero detenerse aquí no es suficiente. Nosotros tenemos una misión más elevada: serles de servicio a ellos siempre que lo requieran. Si un hombre excluye a alguna de las criaturas de Dios del resguardo de la compasión, ese hombre actuará igual con sus compañeros humanos. (SAN FRANCISCO DE ASÍS)-----
+1 +−
XANA
XANA

 • Report to administrator
 •  
 •  
 • Reply
 • Reply with quote
 • Quote

# XANA » 28-03-2011 13:03

DETENIDO POR LA GUADIA CIVIL BADAJOZ MALTRATADOR DE PERRO QUE MUTILO A DOS CACHORRITOS. UNO DE ELLOS SOBREVIVIO. HA CONFESADO MAS MALTRATOS Y AL PARECER ... ESTA VINCULADO A LA CARROÑA HUMANA que disfruto matando al pequeño SCHNAUZI ... VER PERIODICO -----.diariosur .es - dia 26.03.
EXIJO COMO CIUDADANA QUE LA FOTO DE ESTOS PSICOPATAS SE HAGA PUBLICA Y SE DIFUNDA con la esperanza que la Alguien haga Justicia, ya que posiblemente quede libre.... ya que nuestras leyes no responden al sentir ciudadano que solicita a gritos que se endurezcan.---- -
+1 +−
XANA
XANA

 • Report to administrator
 •  
 •  
 • Reply
 • Reply with quote
 • Quote

# Lila » 26-03-2011 01:16

Avui ens hi hem vist obligats a sortir al carrer.Sembla inutil , perque dubto que aixo serveixi d´alguna cosa, tal com va tot en aquesta merda de país. pero nomes espero que enganxin aquet malparit igual que a molts mes que ultimament estan fent el mateix... i que paguin pel que han fet. tot i que tindrien que fer-lis el mateix.

Merci a tothom per sortir al carrer! avui teniem que fer costat al cadellet schnauzi. :(-----
+1 +−
Lila
Lila